Odigrano drugo kolo Zagrebačke lige

U nedjelju 11. veljače 2024. na Zagrebačkom Velesajmu odigrano je drugo kolo Zagrebačke lige.

Četiri su starosne kategorije ovog natjecanja postavljene prema razredima osnovne i srednje škole. Najmlađi se natječu u kategoriji do 4. razreda osnovne škole, zatim 5. i 6. razredi, pa 7. i 8., a najstarija je kategorija kojoj pripadaju učenici svih razreda srednje škole.

U ovom kolu nastupilo je pet natjecatelja Badmintonskog kluba Koprivnica.

Luki Koluderu ovo je bio prvi nastup na ovom natjecanju. Iako ide tek u prvi razred, hrabro se borio i s do tri godine starijim dječacima.

Fran Kovačić, u kategoriji do 4. razreda, i Hana Kos, u kategoriji 5. i 6. razreda, odigrali su nekoliko kvalitetnih mečeva, pokazali napredak u igri i ostvarili nekoliko pobjeda, ali im je ovaj put izbjegla medalja.

Na postolje se popeo Jan Kropek osvojivši 3. mjesto u kategoriji 5. i 6. razreda. Od njega ubuduće očekujemo još puno lijepih rezultata.

Najbolji uspjeh ostvarila je Margareta Tot koja je u kategoriji djevojčica do 4. razreda osvojila prvo mjesto iako ide tek u drugi razred. Margareta se prošle godine prvi put natjecala na Zagrebačkoj ligi i teško se nosila s porazima protiv mnogo starijih protivnica, tješili smo je tada – „Još si mala, doći će tvoje vrijeme!“ – i nije dugo morala čekati. Bravo, Margareta!

IMG-d1e01a3fefdfeed85093f25f52aa7679-V-0.jpg IMG-9a1bd65d5c4a027d0bc5dd4fef3241c2-V1-1.jpg

Miroslav Samardžić