Škola badmintona

Prvi pokušaji rada s djecom u Badmintonskom klubu Koprivnica sežu u 2007. godinu. Nakon prekida 2008. godine škola badmintona ponovo je pokrenuta krajem 2011. godine te do danas radi 12 godina u kontinuitetu.

Velik broj ljudi s iskustvom igranja badmintona na dvorištu ima pogrešnu percepciju badmintona kao laganog sporta. Zbog toga, potaknuta roditeljima, u školu badmintona često krenu djeca slabijih motoričkih sposobnosti smatrajući da će upravo badminton za njih biti najbolja lagana rekreacija pa nakon nekoliko treninga, zbog neispunjenih očekivanja, odustaju od daljnjih treninga.

badminton, sport, shuttlecocks-1428046.jpg

Po mišljenju mnogih upravo je badminton po brzini reakcija koje iziskuje najbrži od svih sportova zbog najveće početne brzine leta loptice (preko 400 km/h) zbog čega su u igri jako važni brzi refleksi i eksplozivan start, a igra je puna promjena smjera kretanja, skokova i stalnih izmjena intenziteta, od snažnih smeševa do laganih preciznih udaraca.

Iako je kompleksna motorika badmintona mnogima zahtjevna, svako dijete u našem klubu može naći svoje mjesto. Škola badmintona nije usmjerena isključivo na rad s naprednom djecom, nego nam je jedan od važnih ciljeva približiti ovaj sport što širem krugu djece pa su treninzi prilagođeni dobi, sposobnostima, osobnim sklonostima i usmjereni individualnom napretku svakoga djeteta.

Osnovni je cilj škole badmintona razvoj motorike, usavršavanje tehnike izvođenja udaraca i kretanja te taktičkih zamisli sa svrhom postizanja boljih rezultata na natjecanjima, no motivacija polaznika škole na prvom mjestu mora proizlaziti iz zadovoljstva osobnim postignućem, iz ugodne atmosfere i druženja na treninzima, a tek zatim iz rezultata ostvarenih na natjecanjima.

Natjecanja

Većina djece škole badmintona okušala se barem na jednom natjecanju, a 12 članova redovno sudjeluje na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog  badmintonskog saveza ili na međunarodnim natjecanjima. Dvoje mlađih kadeta pozvano je u sastav Hrvatske reprezentacije.

Ponosni smo na svoje natjecatelje i školu badmintona

Kroz godine natjecanja na Prvenstvu i Kupu Hrvatske skupljali smo iskustvo ali i pregršt medalja iza kojih ponosno stojimo i koje su motiv za nove sportske izazove. 

Upis u školu badmintona

Sva djeca iznad 7 godina starosti mogu upisati školu badmintona. Nove članove upisujemo tijekom rujna i listopada.