U Koprivnici je odigrano 3. kolo Regionalnog kupa

Natjecanje Regionalnog kupa je po prvi put održano u dvorani Vinko Zember u Koprivnici, sudjelovalo je 73 badmintonaša iz 10 klubova.

Bilo je svega, sreće i tuge, radosti i suza, ali ferpleja prije svega, što su uz pomoć trenera i roditelja usvajali naši mladi badmintonaši.  Nekim natjecateljima teče već osmo ljeto otkako sudjeluju na Regionalnim kupovima, a nekima je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvo.

Natjecanje je provedeno u četiri starosne konkurencije: U11, U13, U15 i U19. U svim konkurencijama održano je natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji, a u konkurencijama U13, U15 i U19 održano je i natjecanje parova.

Na turniru je nastupilo 12 koprivničkih badmintonaša koji su ostvarili izvrstan uspjeh osvojivši čak 8 zlatnih, 1 srebrnu i 5 brončanih medalja.

Osvajači medalja po kategorijama

U konkurenciji dječaka do 11 godina starosti prvi put je nastupio i pobijedio Lucas Jug iz BK Koprivnica, a drugo mjesto zauzeo je Tin Farkaš, također iz BK Koprivnica.

U  konkurenciji Djevojčica do 11 godina starosti pobjedu je po treći puta uzastopno odnijela Margareta Tot iz BK Koprivnica, drugo mjesto osvojila je Katja Pavlić iz BK Maksimir, a treće Lana Pilipović iz BK Velika Gorica kojoj je ovo također prvi nastup na Regionalnom kupu.

U konkurenciji dječaka do 13 godina starosti pobjedu je odnio Toma Vučica iz BK Maksimir, drugo mjesto zauzeo je Filip Imenjak, također iz BK Maksimir, a treće mjesto Filip Vedriš iz BK Koprivnica. U parskoj konkurenciji dječaka do 13 godina starosti pobjedu su odnijeli Filip Vedriš i Sven Mlinarić (BK Koprivnica i BK Maksimir) ispred Tome Vučice i Filipa Imenjaka i Mateja Žutog i Filipa Sirovine (BK Maksimir).

U konkurenciji djevojčica do 13 godina starosti treću uzastopnu pobjedu odnijela je Lara Tomjek iz BK Koprivnica ispred Larise Herceg iz BK Novska i Lucije Alebić iz UBK Bjelovar. U parskoj konkurenciji djevojčica do 13 godina starosti Lara i Larisa pobijedile su ispred Lucije Alebić i Lore Kalem iz UBK Bjelovar i Jane Medvarić i Margarete Tot iz BK Koprivnica.

U konkurenciji dječaka do 15 godina starosti dominaciju je potvrdio trećom uzastopnom pobjedom Endi Ladišić iz Novske ispred Mateja Winklera iz BK Osijek i Petra Lovasića iz BK Koprivnica. U parskoj konkurenciji dječaka do 15 godina starosti pobijedili su Sven Mlinarić i Luka Hržica iz BK Maksimir ispred Luke Vučice i Mateja Winklera (BK Maksimir i BK Osijek) i Koprivničanaca Petra Lovasića i Filipa Vedriša.

U konkurenciji djevojčica do 15 godina starosti po treći puta je pobijedila Nika Sabolović iz UBK Bjelovar ispred Dore Šnur BK Osijek i Hane Kos BK Koprivnica, a u parovima iste starosne konkurencije pobijedile su Hana Kos i Lara Tomjek iz Koprivnice ispred Nike Sabolović i Fedre Tomić (UBK Bjelovar, BK Osijek) i Dore Šnur i Petre Winkler iz Osijeka.

U konkurenciji mladića do 19 godina starosti pobjedu je odnio Miroslav Bajrić iz BK Koprivnica ispred Matka Knezovića iz BK Maksimir i Filipa Martinovića iz BK Novske, a u parskoj konkurenciji mladića pobjedu su odnijeli Koprivničanci Filip Kos i Miroslav Bajrić ispred Filipa Martinovića i Noe Divića iz Novske i Matka Knezovića i Luke Hržice iz BK Maksimir.

U konkurenciji djevojaka do 19 godina starosti pobijedila je Iva Mirko iz BK Medvedgrad ispred Nike Lazić iz UBK Bjelovar i Duge Bojko iz BK Osijek, a u parskoj konkurenciji pobijedile su Noa Korman i Iva Mirko iz BK Medvedgrad ispred Ive Mirko i Franke Šavor (UBK Bjelovar i BK Orka) i Petre Maras i Nike Sabolović (BK Flex i UBK Bjelovar).

Svi rezultati vidljivi su ovdje: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=190B912A-06A3-4BC0-8508-7DAA3ED008FA

Galerija s fotografijama je ovdje: https://photos.app.goo.gl/cgXqk3f4yexPXQaN9

IMG_0027-2.jpg 1717938674517-3.jpg 1717938581417-4.jpg IMG_0057-0.jpg 1717955424054-1.jpg

Miroslav Samardžić