U Bjelovaru odigrana završnica Regionalnog kupa u badmintonu

Već smo ranije pisali o Regionalnom kupu kao najvećem badmintonskom natjecanju za mlade igrače u Hrvatskoj (121 natjecatelj), a na završnom natjecanju ovogodišnje sezone koje je održano ove subote 16. 12. 2023. u Bjelovaru oboren je dosadašnji rekord u broju sudionika te on sada iznosi 127 igrača. Ovo je dokaz da badminton zaista postaje sve popularniji sport među mladima u Hrvatskoj.

Na turniru je sudjelovalo 9 badmintonaša Badmintonskog kluba Koprivnica: Jana Medvarić, Margareta Tot, Filip Vedriš, Lara Tomjek, Petar Lovasić, Hana Kos, Nuša Šikić, Filip Kos i Miroslav Bajrić.

Tijekom završnice podijeljene su nagrade najuspješnijim pojedincima čitave sezone. Četiri naša igrača našla su se na pobjedničkom postolju za ukupni plasman: titulom najuspješnijeg poletarca sezone (kategorija do 11 godina) ponosno se okitio Filip Vedriš, Jana Medvarić osvojila je ukupno treće mjesto u istoj kategoriji za djevojčice, u kategoriji djevojčica do 13 godina starosti Lara Tomjek osvojila je ukupno treće mjesto pojedinačno i u parskoj konkurenciji, a Filip Kos je u konkurenciji mladića do 19 godina ukupno zauzeo izvrsno drugo mjesto.

Naši su igrači i na završnom turniru ostvarili zapažene rezultate. Filip Vedriš je pobjedom u kategoriji poletaraca potvrdio svoju dominaciju. U istoj kategoriji osobit je rezultat izvrsno drugo mjesto Margarete Tot osvojeno u konkurenciji i s dvije godine starijim djevojčicama. U konkurenciji do 13 godina starosti Petar Lovasić odnio je pobjedu i pojedinačno i u paru s Filipom Vedrišem. Nadajmo se da će ovaj Petrov rezultat označiti kraj njegove loše, ozljedama obilježene, sezone i početak nove sezone uspona i povratka na vrh.  I na kraju, u konkurenciji mladića do 19 godina starosti Miroslav Bajrić i Filip Kos osvojili su treće mjesto u paru. Ostale slike sa završnice pronađite u foto galeriji.

IMG_20231216_154702-0.jpg IMG_20231216_200007-1.jpg

admin-bk