Novogodišnji turnir u badmintonu

U organizaciji Badmintonskog kluba Koprivnica 6. siječnja 2024. u dvorani Vinko Zember održan je prvi Novogodišnji turnir. Na turniru je nastupilo 66 natjecatelja, što je zavidan broj i za mnoge badmintonske turnire s višegodišnjom tradicijom.

Natjecanje je otvoreno u 9.30 ujutro kategorijama za djecu do 13 i do 15 godina starosti. Zbog nešto slabijeg odaziva djece sve djevojčice i svi dječaci mlađi od 13 godina natjecali su se zajedno, a na pobjedničko postolje stale su mlade nade koprivničkog badmintona. Pobijedio je Fran Kovačić, drugo mjesto zauzela je Margareta Tot, treće Jana Medvarić, a četvrto mjesto zauzeo je najmlađi natjecatelj turnira, sedmogodišnji Luka Koluder.

U kategoriji dječaka do 15 godina starosti pobjedu je odnio naš Jan Kropek, drugo mjesto zauzeo je Janko Golubić, a treće Bruno Maretić, obojica iz BK Marlex iz Varaždina.

Natjecanje u kategoriji djevojčica do 15 godina starosti nije održano jer su se djevojčice odlučile natjecati s odraslim ženama.

Rekreativci su se natjecali u 6 kategorija: muškarci pojedinačno u A i B kategoriji, žene pojedinačno, muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi.

U A kategoriji muškaraca pobjedu je odnio naš član Marjan Vugrinec, drugo mjesto zauzeo je Nikola Vodopija iz BK Marlex, a treće mjesto zauzeo je naš junior Filip Kos.

Najmasovnija je bila muška B kategorija s 20 natjecatelja. U toj kategoriji pobjedu je odnio Ivan Bančić iz BK Marlex, drugo mjesto zauzeo je Darko Šipuš iz BK Orka iz Varaždina, a treće Tomislav Sović iz BK Marlex.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno prvo i treće mjesto zauzele su sestre blizanke Anabela i Lara Bel iz BK Međimurje iz Čakovca, a drugo mjesto zauzela je naša Ana Koluder.

U konkurenciji ženskih parova najuspješnije su bile sestre Anabela i Lara Bel, izvrsno drugo mjesto zauzele su naše Nuša Šikić i Hana Kos, a na treće mjesto plasirale su se Kristina Biškup i Snježana Patafta iz BK Međimurje.

Među 16 muških parova pobjedu su odnijeli Marcel Maretić i Nikola Vodopija iz BK Marlex, drugo mjesto zauzeli su Marijan Poljak i Zoran Tomašković iz BK Concordia iz Zagreba, a treće Miroslav Bermanec iz BK Concordia i Igor Bešenić iz BK Orka.

Natjecanje je završeno uzbudljivim mečevima mješovitih parova. Pobjedu je odnio koprivnički par Marjan Vugrinec i Ana Koluder, drugo mjesto zauzeli su Miroslav Bermanec i Marina Dijaković iz BK Concordia, a treće Nikola Šoštarić i Snježana Patafta iz BK Međimurje.

Turnir je organiziran uz pomoć Zajednice sportskih udruga Koprivnice te donacijama Belupa, Podravke i Carlsberga Croatia.

IMG-2836d9b30f47a79eae638158da158651-V-0.jpg IMG-80ea3b4d62796ef9eaecb17a2a71ffe6-V-1.jpg IMG-db7ef49518ff3dbdbcd825f960055f53-V-2.jpg

Miroslav